Hírek

A rendőrség vagyonbiztonsági tanácsai Mindenszentek és halottak napjára, a temetőkbe látogatóknak

A közelgő Mindenszentek és a halottak napja apropóján felhívást tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a temetők biztonsága, a látogatók vagyonbiztonsága, az emlékezés zavartalansága érdekében.

A temetőkben ilyenkor megerősített szolgálatot látnak el a rendőrök. Ha valamilyen gondot, bajt észlelnek a temetőkben, sírkertekben a látogatók, forduljanak bizalommal hozzájuk – olvasható a BRKF felhívásában. Nemcsak a rendőrség egyenruhás munkatársai, valamint civil ruhás nyomozói vannak jelen ezekben a napokban a temetőkben, hanem a temetői biztonsági szolgálat és/vagy a polgárőrség képviselői is, ők is rendelkezésre állnak probléma esetén.

A BRFK külön felhívja a figyelmet arra, hogy még néhány pillanatra se hagyják őrizetlenül a látogatók a táskájukat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat, személyes irataikat, okmányaikat, lakáskulcsukat, mert tolvajok – sajnos – a temetőkben is felbukkanhatnak ebben a forgalmas időszakban.

A rendőrség kéri, hogy a látogatók fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására, akár gépjárművel, kerékpárral, vagy gyalogosan közlekednek.

Gépkocsijukkal – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen parkoljanak. Győződjenek meg arról, hogy autójukat, motorkerékpárjukat, kerékpárjukat lezárták. Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az autó nem biztonságos tárolóeszköz.

Aki csak teheti, ne egyedül érkezzen – tanácsolja a rendőrség -, hanem kísérettel, hozzátartozóval, ismerőssel.

A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni, amennyiben azokat nem lehet egy mozdulattal leemelni, a tolvajok inkább odébb állnak.

Amennyiben bármilyen jogsértést észlelnek, forduljanak a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Békés, nyugodt megemlékezést kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük