Hírek

Éjjel-nappal elérhető a Kék Vonal ingyenes lelkisegély-vonala gyerekek és 24 év alattiak számára

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta segíti a bajba jutott fiatalokat. Tucatnyi önkéntes bevonásával hosszú évek óta tartanak fent a nap 24 órájában ingyenesen elérhető lelkisegély-vonalat. Páratlan munkájuknak köszönhetően több ezer gyerek egészséges mentális fejlődéséhez járultak hozzá. 2022-ben a magyar mellett ukrán és orosz nyelvű lelkisegély-vonalat is indítottak a hazánkban élő, Ukrajnából menekült gyermekeknek, fiataloknak és a gyermekekért aggódó szülőknek.

A működésének 30. évfordulóját ünneplő Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-vonala 0-24 órában vagyis éjjel-nappal hívható a 116 111-es telefonszámon. Minden belföldi hálózatból ingyenesen elérhető gyerekek és 24 év alatti fiatalok számára. Várják mindazok hívását, akik szeretnék, hogy meghallgassák, akik szeretnének beszélgetni valamely nehézségükről és úgy érzik, nincs kihez fordulniuk. Rendkívül fontos ez a szolgáltatás, hisz egy beszélgetés

  • segít felismerni, ha gond van
  • segít értelmezni egy helyzetet
  • segít felelősséget vállalni
  • segít jobban megérteni a saját érzéseidet
  • megkönnyíti a segítségkérést
  • bátorít a cselekvésre
  • teret ad a megértésnek és támogatásnak

A Kék Vonalnál megértés és elfogadás vár minden telefonálóra. Az ügyelők, akik a hívásokat fogadják folyamatosan arra törekednek, hogy a hívó fél számára komfortos legyen a beszélgetés. Elfogadás, biztonságos környezet, anonimitás, a Kék Vonal munkatársai, önkéntesei ezeket garantálják.

A segítő szolgáltatás emailben és chaten is elérhető. Részletek: kek-vonal.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük