Hírek

Elsősorban a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatait karolja fel a 3. kerület Áldozatsegítő Programja

2022 októberében indult el Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programja. A kezdeményezés célja, hogy a párkapcsolati erőszak, a családon belüli erőszak áldozatai a lehető leggyorsabban szakszerű támogatásban részesüljenek. Fontos cél továbbá, hogy azok, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, naprakész és széles körű ismeretekkel rendelkezzenek a társadalmi problémáról, valamint a köztük lévő kommunikáció és együttműködés minél hatékonyabb és jobb legyen.

Az Áldozatsegítő Program lényeges eleme a szereplők közötti párbeszéd elősegítése, képzések szervezése, valamint a lakossági érzékenyítés, edukáció, a témára fókuszáló kiadványok, tájékoztató cikkek, kulturális projektek segítségével. A program eredményessége érdekében elengedhetetlen a rendvédelemben, az önkormányzat intézményeiben, a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi területen dolgozók, valamint a civil egyesületek szakembereinek összefogása, a köztük lévő párbeszéd ösztönzése, a szorosabb és hatékonyabb együttműködés kialakítása.

„Célunk, hogy az áldozatokat és helyzetüket, speciális igényeiket felismerjék a velük kapcsolatba kerülők, az érintetteket szakszerűen és áldozathibáztatás nélkül tudják támogatni, ahogy a jogi környezet megismerése és megismertetése is alapvető feladat, valamint az intézményi protokollok újragondolása, újrafogalmazása is az áldozatvédelem szempontjából. Célunk továbbá a prevenciós programok támogatása és a megelőzés hangsúlyozása a témában” – olvasható a program honlapján, amely a https://obuda.hu/aldozatsegites webcímen érhető el.

Az Áldozatsegítő Program keretében megvalósuló aktuális szakmai programokról, eseményekről ITT tájékozódhatnak az érdeklődők >>

Családon belüli, illetve párkapcsolati erőszak áldozatai részére segítségkérési lehetőségek ITT >>

*

Fotó (illusztráció): RODNAE Productions/Pexels

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük