Hírek

Hozzátartozói csoport indult a Kék Pont Alapítvány békásmegyeri ambulanciáján

2023. márciusában hozzátartozói csoport indult a Kék Pont Alapítvány békásmegyeri ambulanciáján azoknak a családtagoknak, akiknek a szerettük valamilyen függőségben (alkohol, kábítószer, gyógyszer, szerencsejáték, viselkedés) szenved. A részvétel díjmentes.

A szerhasználó környezetében lévő hozzátartozók (szülők, testvérek, élettársak, barátok) személyes állapotára, kapcsolataira is hatással van a függőség. A függőség kialakulása, jelenléte és a felépülés is. A hozzátartozókban lévő vegyes érzelmek, nagy intenzitású belső feszültséggel járhatnak. Mindemellett a társadalmi elvárások miatt kialakuló bűntudat is megnehezíti a hozzátartozók helyzetét, azt, hogy objektíven és reálisan tudjanak reagálni a megterhelő helyzetre. Ezért a Kék Pontban ugyanolyan fontosnak tartjuk a hozzátartozók támogatását, mint a szerhasználókét – olvasható az Alapítvány Facebook oldalán.

A terápiás csoportokban szakemberek segítségével és a sorstársi közösség erejét megtapasztalva lehet beszélni a nehézségekról, valamint tanulni egymás sikeres megoldásaiból.

Csoportvezetők: Andrási Zita, szociális munkás, addiktológiai tanácsadó, képzésben lévő családkonzulens és Sági Csenge mentálhigiénés szakember

Időpont: minden csütörtökön, 17:00-19:00 h

Cím: 1039 Budapest, Lukács György utca 3.

További információ: +36 70 607 5030

A hozzátartozói csoport nyitott, bármikor lehet csatlakozni, nem szükséges előzetes bejelentkezés.

A részvétel térítésmentes, adományt elfogadnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük