Hírek

Ingyenes képzések, hasznos segédanyagok digitális oktatáshoz. Iskolákat, pedagógusokat segít a ProSuli program

Azon pedagógusok számára kínál fejlődési lehetőséget a ProSuli program, akik nyitottak a digitális oktatási módszertanok kipróbálására, gyakorlására és tanári közösségben való megosztására.

A ProSuli programhoz – együttműködési hálózathoz – csatlakozott iskolák pedagógusai ingyenes tanárképzéseben és szakmai támogatásban részesülnek, miközben a digitális oktatási tapasztalataikat visszaforgathatják a közösségükbe.

A ProSuli hálózat a digitális módszertanok elsajátítására, alkalmazására és a tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztására való nyitottságra épül.

Hogyan válhat egy iskola ProSulivá?

A ProSulihoz való csatlakozással az intézmény az alábbiakat vállalja:

  • Elkötelezettséget a digitális oktatás iránt, hogy mindent megtesz azért, hogy a digitális oktatás az iskolájukban fejlődjön.
  • Tanárai – a lehető legnagyobb számban – beiratkoznak a https://hipersuli.webuni.hu felületen lévő online kurzusokra és elvégzik azokat. Ezzel a digitális oktatásra használható online eszköztáruk alapjait már meg is tudják szerezni.
  • Féléves rendszerességgel vállalja egy rövid kérdőív kitöltését a saját iskolájára vonatkozóan a digitális oktatás aktuális helyzetéről, fejleményeiről.
  • A ProSuli hálózat tagjaként az intézmény honlapján elhelyezi a ProSuli logóját.

A ProSuli online képzései: https://prosuli.webuni.hu/kepzesek

A ProSuli weboldalán többek között elérhető a TudatosNet kvíz is, amely tanórai keretben is alkalmazható, de bárki bármikor felmérheti a tudását. A kvíz témakörei: digitális jelenlét, digitális jóllét, digitális állampolgárság, médiaműveltség, jelszó/kétlépcsős azonosítás, eszközök védelme, digitális lábnyom, digitális adattenger, személyes adat, jogosultságok, családi fiókkezelés, screentime.

TudatosNet iskolai foglalkozásokhoz is található hasznosítható anyag: az ismeretátadó kvízt nemcsak felső tagozatos diákoknak, középiskolásoknak, hanem pedagógusoknak és szülőknek is ajánljuk. Itt érhető el: https://prosuli.hu/tudatosnet/tananyag/topics

Appok digitális oktatáshoz: https://prosuli.hu/alkalmazasok-weboldalak-tavoktatashoz/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük