Hírek

Június 30-ig lehet pályázni a Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola cím elnyeréséhez

A Boldogságóra Integrált Program küldetése, hogy elősegítse a gyerekek és fiatalok mentális egészségének és jóllétének fejlesztését, támogatva őket abban, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhessenek.

A Boldogságóra Integrált Program az elmúlt 10 évben Magyarország legnagyobb óvodai és iskolai jóllét-stratégiák oktatását támogató szakmai közösségévé nőtte ki magát: jelenleg 1500 intézmény tagja a szakmai hálózatnak, programjuk hatékonyságát pedig az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

„A boldogságórákon részt vett tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, javulnak a tanulmányi eredményeik és a szociális érzékenységük”, fogalmazott Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjának vezetője.

A Boldogságóra programok mind a tanárok, mind a gyermekek és fiatalok lelki jóllétével foglalkoznak, emellett a szülők bevonására is lehetőséget nyújtanak. Jó kiegészítői lehetnek az óvodai vagy iskolai munkának, így lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák.

Az óvodai-iskolai jóllétprogramok eredményesek az élettel való elégedettség növelésében, a depresszió megelőzésében és a jobb iskolai teljesítmény előremozdításában, de hatással vannak a kreatívabb gondolkodásmódra is.

A jóllét növelése és a pozitív iskolai tapasztalatok összefüggésbe hozhatók hosszú távú pozitív eredményekkel, például azzal, hogy a diákok kisebb valószínűséggel vesznek részt kockázatvállaló magatartásformákban (pl. alkohol és drog), és erős felkészültséget éreznek személyes törekvéseik megvalósítására (Furlong, Gilman és Huebner, 2014). A diákok jóllétének növekedése bizonyítottan növeli a tanulás minőségét és mennyiségét, mivel a pozitívabb hangulat fokozza a diákok figyelmét és motivációját (Seligman, 2011).

A 2024/25-ös nevelési évre és tanévre szóló Boldog Óvoda és Iskola pályázat ingyenes, a nevelési év, tanév során egy komplex keretrendszert adnak át ingyenesen a boldogságórás pedagógusok számára.

A 2024/2025-ös nevelési évre, tanévre vonatkozó Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola címet pályázati úton lehet elnyerni vagy megtartani, 2024. június 30-ig várják az intézményi pályázatokat. További információk: https://boldogsagora.hu/palyazat

Nyitókép forrása: boldogsagora.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük