Hírek

Legyen felhőtlen a vakáció! Baleset- és bűnmegelőzési tanácsok nyárra

Minden évben elérkezik a nyári vakáció ideje, a gyermekek (és bizonyára a felnőttek) által igazán várt időszaka az évnek, amely sok szép élményt tartogat, ugyanakkor óvatosságra is inti a szülőket, a gyerekek felügyeletével megbízott felnőtteket. Ennek nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szolgáltat néhány fontos tanácsot.

Ha nyár, akkor fürdőzés – ami nyáron az egyik legremekebb időtöltés -, de vannak kockázatai is.
Csak kijelölt helyen szabad fürödni! A folyók, tavak kellemetlen, s akár veszélyes meglepetéseket kínálhatnak!

A fővárosi strandoknál, fürdőknél az értékekre mindig vigyázzon! A törölköző nem véd! Pusztán egy ellopott pénztárca (az iratok pótlása okán) nagyon nagy kárt jelenthet! Az értékeiket még a gépjárművekben se hagyják! Nem biztonságos! Használják az értékmegőrzőket!

Bár ez nem rendőrségi kérdés, de az egészség megőrzése is fontos: a fokozott napsütésre kérjük, külön figyeljenek! Nem csak a bőrpír miatt, személygépkocsiban még rövid időre se hagyjanak kisgyermeket, kisállatot!

Fontos figyelni az ingatlanok védelmére is. Lehetőleg senki ne írja ki közösségi oldalára, hogy mikor utazik el! Ezeket a sorokat akár bűnözők is olvashatják, s a könnyű zsákmány reményében élnek a lehetőséggel!

A jó időben egyre többen pattannak kerékpárra. Kérjük, ügyeljenek a közlekedési szabályokra (a kedves gépjárművezetők is)! Mindenkit hazavárnak! A kerékpárok kapcsán pedig ajánlott a megfelelő lakat, és annak szakszerű használata! Csupán a vázat rögzíteni nem túl jó megoldás! Minél több alkatrész legyen zárva!


Bízunk abban, hogy mindenki nyara biztonságos lesz. Ha mégis megtörténik a baj, ne feledjék: munkatársaink nem tartanak nyári szünetet! Ha baj van, hívják a 112-t!

Nyitókép: Dimitris Vetsikas/Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük