Hírek

Online Családi TudásTár gyerekeknek, szülőknek a Fiatal Családosok Klubjának szakértőitől

Több mint húsz szakember alkotja a Családi TudásTár szakértőit, köztük gyermekpszichológusok, gyermekgyógyászok, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, meseterapeuták, óvodapedagógusok, szociálpedagógusok, diabetológusok, pénzügyi tanácsadók stb. Az általuk szerkesztett TudásTár – hasznos cikk- és videógyűjtemény – regisztráció után, jelszóval védett weboldalon érhető el, a közösség ugyanakkor nyitott, bárki csatlakozhat.

A Családi TudásTár olyan hiánypótló tudásanyagokat kínál, amelyek segítenek a családok mindennapi életében. A témák a teljesség igénye nélkül: egészséges életmód, élet kamaszokkal, pénzügyi tippek, gyerekorvos ajánlásai, gyermekeknek szóló kreatív videók illetve mesék. A tartalom folyamatosan bővül, jelenleg közel 100 szöveges és videós bejegyzés érhető el regisztráció után a csaladitudastar.hu weboldalon.

A TudásTárat a FICSAK, azaz a Fiatal Családosok Klubja üzemelteti, az egyesület bemutatkozása szerint a FICSAK fő küldetése a családi élet szépségeinek hangsúlyozása.

– Bármit is teszünk, szervezünk, kezdeményezünk, mi azt képviseljük, hogy a legfontosabb alapelvek a családot összetartó feltétlen szeretet, a törődés és az egymás iránti elkötelezettség – olvasható a honlapjukon. Mint írják, az elmúlt években számos megkeresést kapott az egyesület szülőktől, pedagógusoktól. Olyan ügyek, problémák és helyzetek várnak megoldásra, melyek minden család életét érintik, legyen szó az iskolák büféinek egészségesebbé tételéről vagy épp a fontos ünnepeink védelméről. A FICSAK küldetése a pozitív változások előmozdítása.

A TudásTár számos témában hasznos és hiteles információkkal szolgál szülők számára. A családi témájú anyagok között cikkeket találunk többek között az alábbi témákban:

  • Szülői kimerültség
  • Hogyan készítsük fel a gyermeket az iskolára?
  • Óvodáskorú gyermekek alvása, altatása
  • Gyakorlati tanácsok, tippek az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez 4-11 éves korig
  • Az állatok különleges hatása gyerekeinkre
  • 6 fontos szempont a gyermeknek csomagolt uzsonnához (+ uzsonna ötletek!)
  • A nagyszülőkkel való aktív kapcsolat előnyei

A FICSAK várja mindazok levelét, akik szeretnének egy adott témában megbízható információk birtokába jutni, a tudastar@ficsak.hu e-mail címen lehet felvenni a szerkesztőkkel a kapcsolatot, akik igyekeznek mielőbb segíteni.

Érdemes csatlakozni és informálódni az elérhető cikkek, videók között. A TudásTárba feltöltött tartalmak nemcsak gyerekek és szülők, hanem gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára is hasznosak.

Nyitókép: Pexels

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük