Hírek

Változatos szabadidős programokkal várja az általános és középiskolásokat a RING

2006 óta működik Békásmegyeren a RING, azaz a Reintegrációs Ifjúságnevelési Gócpont, amely általános és középiskolás gyermekeknek, halmozottan hátrányos helyzetű és utcán csellengő fiataloknak nyújt szabadidős programokat és helyet a biztonságos időtöltéshez. A RING hasznos, produktív és kreatív időtöltést biztosít, emellett segíti a gyerekeket abban is, hogy elfogadó légkörben a kortárs-kapcsolataikat elmélyítsék, közös élményekkel színesítsék.

A délutánokat két blokkra osztjuk; először a gyerekeknek helyet, eszközöket és segítséget nyújtunk abban, hogy iskolai feladataikat megoldják, vagy lemaradásukat behozzák. Ezután következik a „játékos” blokk, melyben különböző csapatjátékokat, társasjátékokat játszunk a gyermekekkel, kézműveskedünk, érzékenyítő beszélgetéseket folytatunk.

A kikapcsolódást csocsó- és pingpongasztal, filmes szoba, könyvek és babzsákok is segítik.

Tavasztól őszig egyéb programok színesítik a palettánkat; szabadidős, sport- és kulturális programok, kirándulások, nyári táborok.

Általános célunk a gyerekek megtartása, újak bevonzása, szociális készségeik fejlesztése, és annak a helynek a biztosítása, ahol biztonságban érzik magukat, ismerkednek és kapcsolatokat alakítanak ki; továbbá érzékenyítés a másik hátrányos helyzetére, látókörük szélesítése.

Nyitva tartás

Hétfő-csütörtök: 15.00-18.00 h

Cím: 1039 Budapest, Víziorgona u. 7.
Telefon (üzenet): +36 20 576 9810

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük