Hírek

Felvételi felkészítő munkafüzet általános iskolásoknak és szüleiknek, iskolapszichológus hasznos tanácsaival

2024. január 20-án 10 órától kerül sor a központi írásbeli felvételire 6 és 8 osztályos gimnáziumba jelentkezők és 9. évfolyamra jelentkezők számára. A diákoknak 45 perc áll rendelkezésükre ahhoz, hogy megoldják a 10 feladatból álló magyar nyelv, majd a matematika felvételi feladatlapot.

Az Oktatási Hivatal weboldalán 2001-ig visszamenőleg elérhetők a korábbi évek felvételi feladatlapjai a hozzájuk tartozó megoldókulcsokkal, a felvételi előtt állók számára remek lehetőség a gyakorláshoz.

A felvételizők maguk választhatták meg, hogy mely középfokú oktatási intézményben szeretnék megírni a központi felvételit, érdemes az iskolák weboldalán tájékozódni az írásbelivel kapcsolatos információkról (érkezés, terembeosztás, használható eszközök stb.). Általános gyakorlat, hogy az intézmények e-mailben is tájékoztatják az érintetteket a főbb tudnivalókról. Az öltözködésre vonatkozó elvárásokat illetően lehetnek eltérések; s ha előírásként szerepel az ünnepi öltözék, célszerű figyelni arra, hogy a ruházat, a cipő kényelmes legyen és időjárásnak megfelelő.

Eppel-Pásztor Adrienn pedagógiai szakpszichológus a Facebook oldalán tett közzé hasznos információkat tartalmazó felvételi előkészítő munkafüzetet diákok és szülők számára. Érdemes áttanulmányozni.

Tartalomjegyzék:

Sok sikert kívánunk a felvételizőknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük