Hasznos információk

Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudni érdemes. Online is elérhető az ingyenes Továbbtanulási Kisokos

Megjelent a nyolcadikosok továbbtanulását segítő, 2023/24-es tanévre vonatkozó ingyenes kiadványa, mely elérhető a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási, Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézményében (1088 Bp. Vas u. 8.) és a nagyobb pályaválasztási kiállításokon. Letölthető és lapozgató változatban online is elérhető.

A kiadvány az általános iskola utáni továbbtanuláshoz nyújt segítséget. A szerkesztők a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze, amelyekre egy végzős tanulónak és szüleinek szüksége lehet. Ezzel is szeretnék előmozdítani tanulók és szülők együttes tájékozódását, a közös gondolkodást és a tudatos iskolakeresést, melyek a sikeres pályaválasztás feltételei.


Személyes tanácsadásra is van lehetőség a FPSZ Továbbtanulási, Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézményében, a szolgáltatásról itt található információ >>

Jelentkezés személyes tanácsadásra az alábbi űrlap kitöltésével lehet >>

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) képesített munkatársai a pályaorientáció támogatásával segítik a továbbtanulókat és szüleiket: az iskolai szociális segítők pályaorientációs 1-3. alkalmas foglalkozást tartanak – osztályfőnöki óra keretein belül – a 3. kerület iskoláiban, jellemzően 7-8. évfolyamokon; a foglalkozásokat az osztályfőnök igényelheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük