Hasznos információk

Gyerek a neten. Információs weboldal szülőknek, a fiatalok digitális szokásainak megértéséhez

Adom. Jampi. Keksz. Nope. OMG. Stiló. Néhány kifejezés, melyek a virtuális térben internetes kommunikáció során váltak használatossá, és a netező gyerekek általában tisztában is vannak a szlengek jelentésével, míg a szülőkről vagy nagyszülőkről ugyanez nem feltétlenül mondható el. Bizony, felnőttként nem egyszerű az online trendekkel lépést tartani! Szülőként érdemes beleásnunk magunkat a gyorsan változó online szokások világába, és a gyerekekkel foglalkozó szakembereknek is érdemes lépést tartaniuk a kortrendekkel.

Ebben segít a Gyerek a neten információs weboldal, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (továbbiakban NMHH) üzemeltet. Alapvetően szülőknek szól, de gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára is hasznos tartalmakkal szolgál.

Az NMHH Internet Hotline jogsegélyszolgálatának munkatársai nemcsak tájékoztatják, de tanácsokkal segítik és beszélgetésre biztatják a szülőket. A cél a fiatalok digitális szokásainak megértésének elősegítése. A weboldalon kvízek is találhatók különféle témákban: netes fogalmakról, az internet sötét oldaláról, influencerekről, játékokról, a játékosok világáról stb., és azt is tesztelhetjük, mennyire vagyunk felkészültek (felnőttként, szülőként) a gyerekek digitális dolgaiban.

Érdemes a gyerekaneten.hu weboldal tartalmát „átlapozni”, az információk iskolában, tanórai keretben is felhasználhatók.

Ajánló az oldalról:

Kézikönyv gamer gyerekekhez >>

Fontos tudnivalók az adatvédelemről >>

KVÍZ – Mindent tudsz a közösségi médiáról? >>

Szótár – a szlengektől az emojik jelentéséig >>

Digitális szülőség – szabályok a gyerekek kütyüzéséhez >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük