Hasznos információk

Médiapedagógiai programok ovisoknak, általános és középiskolásoknak, letölthető foglalkozásvázlatokkal, segédanyagokkal

A Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület óvodásoknak, kisiskolásoknak, középiskolásoknak, szülőknek szóló médiapedagógiai programokkal, információkkal segíti a gyerekekkel foglalkozó szakemberek – pedagógusok, óvodai és iskolai szociális segítők – prevenciós munkáját.

Az Egyesület elsődleges célja a kisgyermekkori médiapedagógiai tevékenység széleskörű elterjedésének segítése, a médiapedagógia, mint szemléletmód előmozdítása. A szülők és nevelők médiaismeretének fejlesztése, kompetenciájuk növelése a mindennapi médianevelés területén. Céljuk, hogy foglalkozásaik, műhelymunkáik által fejlesszék, terjesszék a médiakritikai szemléletmódot, a médiakörnyezet-ismeretet. Az Egyesület 2009-ben alakult médiatanárok, pszichológusok, jogászok, gyermekvédelmi szakemberek közreműködésével. 

Programjaik szabadon hozzáférhető tananyagcsomagjaikon alapulnak. Ezek a következők:

Moped – médiatudatosság és demokratikus értékek óvodától felső tagozatig

Tandem – médiaerőszak és internetbiztonság témájú foglalkozások ötödik-hatodik osztályosoknak

Drón – kritikai gondolkodás és az online információ megítélése felsősöknek és középiskolásoknak

Médiapakk – mobil, média, tudatosság, 1-4. évfolyam, 5-8. évfolyam, 9-12. évfolyam számára

Médiapedagógiai programjaikban élménypedagógiai módszertani keretbe ágyazva a gyermekek és felnőttek médiaértésének fejlesztése, médiatudatosságának erősítése a céljuk. Az óvodai és iskolai médiafoglalkozásaink a gyerekek saját médiaélményeinek feldolgozására, a meglévő tudásuk rendszerezésére, elmélyítésére épülnek. A szülőknek szervezett csoportok, és a pedagógusképzések elsődleges célja a médianevelés szemléletmódjának közvetítése, a médiahasználathoz kapcsolódó párbeszéd erősítése.

Weboldal: televele.hu

Nyitókép: Pexels

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük