Hasznos információk

Önsértés és megküzdés a tizenévesek körében. Letölthető módszertani segédanyagok gyerekekkel foglalkozó szakembereknek

Nagy szakmai érdeklődés mellett elindult május 11-én az igyenes online webinár a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szervezésében. A téma: Önsértés és megközdés a tizenévesek körében. Előadó: Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal szakmai vezetője.

A webinárt gyerekekkel, fiatalokkal, csoportban is dolgozó szakembereknek, különösen pedagógusoknak, iskolai szociális segítőknek, pszichológusoknak, ifjúságsegítőknek ajánlják a szervezők.

A workshop 2023. májusában két alkalommal kerül megrendezésre, ezen időpontokra a helyek már beteltek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel lesz folytatás, ezen a linken iratkozhatnak fel azok, akik szeretnének értesítést kapni az új webinár időpontról.

A webináron ismertetik a Kék Vonal legújabb módszertani csomagját, melyekben kidolgozott óravázlatok és hozzájuk tartozó háttéranyagok segítik a szakembereket abban, hogy stresszről és a stresszel való megküzdésről interaktív foglalkozásokat tartsanak, elsősorban 7 osztálytól felfelé.

A workshop kiemelt témája a megküzdés. A cél, hogy a webináron részt vevő szakemberek bátorítást és módszertani kapaszkodókat kapjanak olyan érzékeny témák feldolgozásához is, mint a különböző stresszorok és olyan rossz válaszok, mint addikciók és önsértés. 

– Tapasztalataink alapján reméljük, hogy ha ezek a témák bekerülnek a közös gondolkodás terébe, akkor csökkeni fog a destruktív megküzdések és pszichés problémák látenciája, és egyre több gyerek kér majd segítséget, konkrét, aktuális problémák miatt. Ebből kiindulva az esetek kezeléshez, a segítő kommunikációhoz is adunk segítséget – fogalmaznak a szervezők.

A témához kapcsolódó módszertani anyagok a Kék Vonal weboldalán érhetők el:

Megküzdés óravázlat

Megküzdés kézikönyv

Megküzdés prezentáció

A program az UNICEF-el együttműködésben kerül megrendezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük