Hasznos információk

Bemutatkoznak a 3. kerületi ovik: megjelent az Óvodai iránytű 2023

Megjelent az Óvodai iránytű 2023 c. kiadvány, amely 3. kerületi óvodákat mutatja be. Hasznos információkkal segíti az óvodáskorba lépett gyermekek szüleit.

Az online letölthető információs füzet bevezetőjéből idézzük, Szathuryné Ruszthi Nóra köznevelési referenstől: „Az óvodakezdés nemcsak a gyermeknek, hanem nekünk, szülőknek is izgalmas esemény, legyen szó akár első, akár többedik gyermekünkről. Fontos, hogy erősítsük meg a kis ovist abban, hogy alkalmas erre a feladatra, ügyes, okos, bátor nagylány, nagyfiú. Már az óvoda megkezdése előtt beszélgessünk vele az óvodáról, az óvodai életről. Olvassunk meséket e témában, ez is segíthet a zökkenőmentes óvodakezdésben.
Ahhoz, hogy minden – az óvodáztatást érintő – kérdésükre megnyugtató választ kapjanak, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat minden lehetőséget igyekszik megadni. Ebben a kis tájékoztató füzetben sok információt találnak az óvodákról és a beiratkozásról, az önkormányzat honlapján pedig virtuális sétát tehetnek intézményeinkben, és meghallgathatják az óvodavezetők bemutatkozását is. Idén is lesz lehetőségük arra, hogy a nyílt napok alkalmával betekintést nyerjenek egy-egy óvoda életébe. Ilyenkor találkozhatnak az óvoda vezetőjével, az óvodapedagógusokkal, a dadusokkal, és a leendő kis óvodás is megláthatja azt, amiről eddig csak meséltek neki.”

A kiadvány a fenti képre kattintva érhető el PDF formátumban

Forrás: obuda.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük