Hasznos információk

Ingyenes személyes tanácsadás pályaválasztás, továbbtanulás előtt állóknak

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadója 7. évfolyamok tanulói és szülei személyes tanácsadást kínál. Az érdeklődőknek, érintetteknek azt javasolják, hogy már ebben az időszakban – vagyis a 7. évfolyam befejezése előtt, a 8. évfolyam megkezdése előtt – jelentkezzenek a tanácsadásra, így megelőzhető a hosszabb várakozás, és jut elegendő idő az érdemi felkészülésre.

Online lehet jelezntkezni, az alábbi formanyomtatvány kitöltésével:

palyavalasztas.fpsz.hu/jelentkezes

Igény esetén – a továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadó kapacitása függvényében – iskolában is kérhető továbbtanulási tájékoztató óra, melyre külön kell jelentkezni. Az iskolai tájékoztató órát fővárosi köznevelési intézmények végzős (ill. egy évvel végzés előtti) évfolyamainak, valamint fakultációválasztás előtt álló gimnazisták osztályfőnökei igényelhetik.
Jelentkezés >>

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye az alábbi címen érhető el: 1088 Budapest, Vas u. 8.

Telefon: (1) 338-2156,   (1) 338-2794

E-mail: palyavalasztas@fpsz.net

Honlap: palyavalasztas.fpsz.hu

Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a 3. kerületi köznevelési intézmények, általános és középiskolák az iskolai szociális segítőktől is igényelhetnek – az intézményvezetőn és vagy az adott évfolyam osztályfőnökén keresztül – pályaorientációs foglalkozásokat.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ iskolai szociális segítő szakmai csoportjának szakemberei a KASPÓ – Közösen a sikeres pályaorientációért! c. komplex képzési program keretén belül szereztek jártasságot a témában, így hatékony segítséget tudnak nyújtani az iskola- és pályaválasztás előtt álló diákoknak, szüleiknek és a pedagógusoknak is. (Az iskolai szociális segítőket a köznevelési intézményben tudják elérni a pedagógusok, és jelezni a pályaorientációs foglalkozások iránt az igényüket.)

További hasznos információk:

https://www.ocstgyvk.hu/allaskereso-es-palyavalasztasi-iroda/​

https://kamaszter.hu/fooldal/coaching/kamasz-coaching/​

szakkepzes.ikk.hu/szakmakartyak/agazatok​​

nive.hu

https://palyaorientacio.nive.hu/altalanos-iskolasok/iskolarendszer

eduline.hu

oktatas.hu

kilato.piarista.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük