Hasznos információk

„Mi folyik az óvodában?” Az Óbudai Mesevilág Óvoda új honlapja betekintést ad az ovi mindennapjaiba

Egy remek kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmet: az Óbudai Mesevilág Óvoda 2023. februárjában informatív weboldalt indított. A honlap a mifolyikazovodaban.hu webcímen érhető el, a célja, hogy betekintést nyújtson a szülőknek – köztük az óvodaválasztás előtt állók szülőknek is – az óvoda mindennapi életébe, és személyes hangvételű élménybeszámolókkal mutassa be az óvoda cseppet sem unalmas világát. A másodlagos cél az, hogy az óvodai munkát mint hivatást közvetlenebb módon mutassa be a látogatóknak, ezáltal ez a kihívásokban és örömökben egyaránt bővelkedő pálya ismertebbé és vonzóbbá váljon.

Részlet a honlapon olvasható bemutatkozásból:

„Mindenki tudja, hogy létezik óvoda. Azt is, hogy kisgyerekek járnak oda. Meg hogy ott barátkoznak, játszanak. Kapnak ebédet, délután alszanak. Onnan mennek iskolába. 

Szóval mindenki tudja, hogy mi az az óvoda.

Tényleg?

Mivel telik a nap? Kik dolgoznak ott? Minek is kell oda járni? Miért szalad örömtől repesve a bejárata felé az egyik gyerek és miért vonakodik dühös vagy szomorú könnyeit ontva a másik? Most akkor jó ez a gyerekeknek vagy inkább megpróbáltatás?

Tulajdonképpen mi folyik az óvodában?

Úgy döntöttünk, teszünk érte, hogy ez minél inkább kiderüljön, minél többek számára.

Szeretnénk elérni, hogy jobban értse az óvodát, akinek dolga akad vele.
Hogy lássa, hogyan zajlik ott az élet, és mivégre szorgoskodnak az ott dolgozó felnőttek.
Hogy mi szüksége van az ovira a társadalomnak, és hogyan tud vele együttműködni.
Hogy mik az értékei és mik a nehézségei.
Mit rejt a múltja és mit ígér a jövője.
Miért lehet becsülni, szeretni és támogatni, mivel érdemelheti ezt ki.

Mi, az Óbudai Mesevilág Óvoda, egy vagyunk a sok-sok budapesti óvoda közül. Az óbudai hegyek és a Duna között álló panel városrész négy épületében éljük mindennapjainkat a gyerekekkel. Immár több mint negyven éve. És reméljük, ez még sokáig így is lesz!

Ezért vágunk bele, hogy megmutassuk, mi is folyik az óvodában. Remélve, hogy az óvoda árnyaltabb megismerése lehetőséget ad a még nagyobb összhangban való együttműködésre. A gyerekekkel, a családokkal. Házon belül egymással. A fenntartóval, a partnereinkkel. És ami nagyon fontos nekünk : a jövőbeni munkatársainkkal!”

Közel hatvanan vettek részt a Mi folyik az óvodában… program kialakításában és megvalósításában, többségében az Óbudai Mesevilág Óvoda munkatársai, támaszkodva (a weboldalt idézve) „barátaik és üzletfeleik” segítségére. Hívják és várják a programhoz csatlakozni szándékozó óvodákat is, nem csak a 3. kerületből, hanem az ország bármely pontjáról!

*

Nyitókép (illusztráció): Ksenia Chernaya/Pexels

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük