Blog

Városi Kalandok. Remek hangulatban telt a 3. kerületi gyerekek napközis tábora. Képes beszámoló

Július első hetében került megrendezésre az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) Városi Kalandok elnevezésű, térítésmentes napközis tábora.

A tábor az ÓCSTGYVK iskolai szociális segítői – Czuhorka Zoltán, Mandics Viktor, Miklós Veronika – szervezésében és szakmai közreműködésével valósult meg, a fenntartó III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat anyagi támogatásával.

A tábor bázisa a békásmegyeri Reintegrációs Ifjúságnevelési Gócpont – ismertebb nevén RING – volt, ami a táborvezetők szerint jó döntésnek bizonyult, tekintve, hogy a legtöbb jelentkező gyermek környékbeli. Az összeszokott ringes csapatból is jó páran csatlakoztak. A táborban tizenöt 10-16 éves gyermek vett részt.

A programvezetők igyekeztek élménydús öt napot biztosítani a gyerekek számára: a nyár örömeinek hódolhattak a Pünkösdürdői Strandon és a Római Strandfürdőn, kipróbálhatták a korosztály körében igen népszerű lézerharcot, ellátogattak a Hűvösvölgybe, utaztak a kisvasúton, végigjárták a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Társasjátékozás, játszótéri időtöltés – közös étkezés – színesítette a napi programokat, s persze a fagylaltozás sem maradhatott ki.

Képes ízelítő a Városi Kalandok tábor mindennapjaiból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük